A Megye legnagyobb Közoktatás fejlesztési támogatása Kompolton

Oktatási Központ jöhet létre Kompolton
A Megye legnagyobb Közoktatás fejlesztési támogatása Kompolton
862 millió forint

Az Egri és Hatvani Tankerületi Központban az elkövetkező időszakban több iskolában is nagyszabású fejlesztések kezdődnek. Erről a Kompolt-Nagyúti Általános Iskolában Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ vezetője tájékoztatta a diákokat, pedagógusokat.

Elhangzott, a Széchenyi 2020 program keretében meghirdetett infrastrukturális fejlesztés tárgyú pályázatok közül az Egri Tankerületi Központ összesen tizenkét pályázatot nyújtott be, amelyek közül első körben négy iskola vonatkozásában kaptak zöld utat. Ezekre összesen 1 milliárd 787 millió 838 ezer forintot fordíthatnak. A legnagyobb összeget, 862 millió 565 forintot a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola nyerte.
Ebből új épületet, új sportudvart, valamint új szabadtéri sportpályát építenek, ezen kívül a jelenlegi épületet is átalakítják. Négy új tantermet, logopédiai foglalkoztatót, valamint egyéni fejlesztő szobát alakítanak ki. Új csoporttermek, táncterem is épül, valamint felújítják a tornatermet, a könyvraktárt, a portát. Valamennyi épületrészben fűtéskorszerűsítést hajtanak végre.
A kompolti tanévnyitó ünnepségen Horváth László országgyűlési képviselő is szólt az ünneplőkhöz. Beszédében hangsúlyozta, hogy legnagyobb hitünk és reményünk a gyermekeinkben, a jövő generációjában van. Mivel minden diákban szunnyad valamilyen különleges tehetség, ezért a pedagógusok feladata ezen képességek felfedezése, kibontakoztatása. Ehhez természetesen arra is szükség van, hogy az oktatás infrastrukturális feltételei megfeleljenek a kor kihívásainak. Ezt szolgálják a most bejelentett több százmilliós fejlesztések is.

Jelenlegi (2018.) állapot