Kompolti diákok eredményes szereplése országos vizuális versenyen

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája 2020 őszén ismét meghirdette az általános iskolások országos vizuális versenyét alsó és felső tagozatos kategóriákban.

A verseny hagyományos módon két fordulóból állt. A „kisebbeknek” az első fordulóban egy híres festő képének részletét kellett tovább gondolni és önálló képpé egészíteni, majd címmel ellátva rövid leírást adni róla. Illetve egy megkezdett történetet kellett folytatni, majd a versenyzők a történet általuk írt részletét illusztrálták.

A „nagyok” feladata egy szobor (Ferenczi István: Pásztorlányka) kompozícióját alapul véve, képregényt alkotni, melynek egyik szereplője megidézi az említett szobor testtartását.

A második fordulóban ők is egy megkezdett történetet folytattak, majd állóképekkel illusztrálták azt, amiből azután egy GIF animációt készítettek.

Iskolánk hat tanulója bejutott a második fordulóba. A hagyományoktól eltérően a második forduló feladatait is itthon kellett megoldani a járványhelyzet miatt (a második fordulókat általános esetben az Eszterházy Károly Gyakorlóiskolában tartják). Erre már 2021-ben került sor.

Csík Gábor Kristóf 4. osztályos tanuló kiváló szerepléséért Oklevelet kapott, illetve különdíjként tárgyjutalomban részesült.

Hegyi Nikolett 3. B osztályos, Parma Abigél 5. A osztályos, Balogh Matilda 6. A osztályos, Szajkó Fruzsina 6. A osztályos és Pintér Borbála Anna 8. A osztályos tanulók eredményes szereplésük elismeréseként Emléklapot kaptak.

A hat versenyző ezen kívül megkapta (megkapja) a második fordulóba bejutott valamennyi pályaműből összeállított színes katalógust.

A díjak a minap érkeztek meg iskolánkba, alkalom adtán minden versenyző személyesen is átveheti.

Gratulálok a sikeres részvételhez!

Debrei-Nagy Zoltán