Iskolánkról

Kompolt, Heves megyében Egertől 25 km-re délnyugati irányban fekszik. A Tarna-patak jobb és bal partján, Kál és Kápolna között, a Gyöngyösi síkon terül el.

A települést a fennmaradt írásos dokumentumok 1272 óta említik Kompolt néven. 1340-től vármegyei törvénykezési színhely és már a XIV. században a környéken központi szerepet tölt be, elhelyezkedése és gazdasági adottságai miatt. A török hódoltság idején, majd ezt követően is többször elnéptelenedett, később gróf Grassalkovics Antal közbenjárásával jelentős német kisebbséget telepítettek be a községbe.

A falu lakossága közel 2200 fő, mely folyamatosan csökkenő tendenciát mutat. Ennek fő okai az urbanizáció és a kevés munkalehetőség.  A településen élők közel negyede hátrányos helyzetű.

Az iskola 1976 óta működik. Ekkor a jelenleg 4 épületegységből álló intézmény első részét építették fel. Később a gyermeklétszámok növekedése miatt, újabb bővítések váltak szükségessé. Az iskola, az 1980-as évek végére érte el a jelenlegi képét, amikor 1989-ben kibővült a tornacsarnokkal. 2007. szeptember 1-jétől Kompolt és Nagyút községek önkormányzatai intézményi társulásban működtették az iskolát a KLIK megalakulásáig. 2013-tól A füzesabonyi, majd az Egri Tankerületi Központ lett az intézmény fenntartója

Intézményünk hivatalos neve: Kompolt-Nagyúti Általános Iskola.