Round table- adomány érkezett

Három tanteremnyi iskolapadot és széket kaptunk!

A Round Table egri szervezete 1991-es alapítása óta egyre jelentősebb összegű és mennyiségű adományt tud összegyűjteni és közvetíteni a rászorulók részére.

Jól példázza ezt a ma már Egerben közismert Maci Akció, a ruhaosztás, a Böjte Csaba hálózatához tartozó torockói Kis Szent Teréz Gyermekotthon rendszeres támogatása, az Autista Alapítványhoz eljuttatott Mikulás csomagok, vagy éppen a Mentőszolgálat támogatása.

A szervezet 16 fős fiatalemberekből álló tagsága hálás az irántuk tanúsított lakossági bizalomért, melynek köszönhetően teljesíteni tudják egyik alapelvüket, hogy

„az egyén kötelessége a közösség szolgálata”.

Round Table 3-as egri Asztala kiterjedt nemzetközi testvérszervezeti kapcsolatain keresztül, időről időre eszközadományokkal tudja segíteni mind az elesett embereket, mind az olyan intézményeket melyek a közösségek szolgálatában állnak.

Az egri klub több mint 10 éve szoros baráti kapcsolatot ápol a németországi Ingolstadtban található Round Table Deutchland 96-os Asztallal. Ezen együttműködés kapcsán érkeztek korábban használt és új ruha adományok.

Az elmúlt évben a német város egyik iskola bútorcseréjének köszönhetően érkezett a felajánlás, hogy a jó állapotban lévő és még legalább 10 évig szolgálatot teljesíteni tudó használt padokat és székeket felajánlják az egri RTH-3 jótékonyági céljaira. Az egri klub megszervezve a nemzetközi fuvart, és a 2019. év végén eljuttatta Magyarországra a mindösszesen 69 darab iskolapadot, és 231 darab széket.

A felajánlott bútorzat több osztályterem bútorcseréjét teszi lehetővé. Összetétele az alsós tagozattól a felnőtt méretet jelentő végzős osztályok igényeinek egyaránt megfelel. Az eszközök döntő többsége állítható méretű és a német minőségi elvárásoknak megfelelően módfelett masszívak és teherbíróak.

Az eszközpark több intézmény között kerül szétosztásra, így a Round Table szervezet támogatásával 2020-ban bútorhoz jut:

·         Kompolt – Nagyúti Általános Iskola

·         Egerszalóki Gyermekotthon

·         Együtt az úton Alapítvány

·         Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola

A tavalyi évben ugyanebből a forrásból az Egri Waldorf Általános Iskola és a gyöngyösi Egressy Béni Általános Iskola kapott eszközöket.

A készlet megmaradó mindösszesen 90 db változó méretű tantermi székeire az (jellemzően gyermek méret), az RTH-3 további fogadó intézményeket jelentkezését várja az Asztal titkárának elérhetőségén, a zoltan.abry@abry.hu e-mail címen.